SEFIIRITORT 17.02.2024 KELL 10.00

149,00 

Sefiiritordi ja sefiirist lillede valmistamise koolitus.

Valmista ise tort otsast lõpuni! Koolitusel õpime valmistama biskviiti, kaks erinevat täidist, paneme tordi kokku, õpime valmistama sefiiri ja teeme sellest tulpe, roose, krüsanteeme, gerberaid tordile!

Osale koolitusel ja saad uusi oskusi kuidas teha imemaitsev sefiiritort.

Koolitusel käsitletavad teemad:

  • Biskviidi valmistamine (vanilje biskviit kondenspiima põhjal)
  • Marjatäidise valmistamine
  • Maskarpone ja toorjuustukreemi valmistamine
  • Tordi kokkupanek
  • Sefiiri valmistamine
  • Sefiiriga tordi kaunistamine

Koolitusel õpime erinevate lillede pritsimist:

  • Roosid
  • Tulbid
  • Krüsanteemid
  • Gerberad
  • Lehed ja muud kaunistuselemendid

Koolitajaks Olga Sturm.

Olga on inglise keele filoloog ja õpetaja, samuti restorani koka haridusega, kokaks õppis Soomes , kuid viimased neli aastat on pühendanud küpsetamisele, viimasel ajal on tema kireks saanud sefiir, mida jagab hea meelega ka teistega.

Olga töödega saab tutvuda fb lehel: Sweet Piece of Cake

Koolitus kestab KUNI 8 tundi.

Lisa soovikorvi
Lisa soovikorvi
Kategooria: Tootekood: -

Kirjeldus

  1. Õppekavarühm Toiduainete töötlemine
  2. Õppe kogumaht (akadeemilistes tundides): 8 kontakttunde: 8, sh praktiline töö: 8
  3. Õppekava koostamise alus

Õppekava koostamise aluseks on 4.taseme pagari kutsestandardi kompetentsid

  1. Sihtgrupp

Koolituse sihtgrupiks on algajad, pagarid, kondiitrid ja kokad. Sobib ka koduköögi küpsetajatele, ettevõtetele, kes soovivad oma oskusi arendada.

  1. Õppe alustamise tingimused

Nõuded puuduvad.

  1. Õppe eesmärk

Koolituse tulemusena oskab õppija valmistada sefiiri ja valmistada sefiiritorti ning sefiirist lilledega kaunistusi.

  1. Õpiväljundid

Koolituse lõpuks õppija:

– valmistab ette vajalikud seadmed ja toorained; – valmistab  tooted vastavalt retseptile; – küpsetab tooted vastavalt tehnoloogilisele juhendile; – teab toodete kvaliteedi näitajaid ja teab võimalike defektide ja vigade põhjuseid.

  1. Õppesisu

 

Sefiiri valmistamine

Tordi kokkupanek

Tordi kaunistamine

 

Sefiirist lillede valmistamine

 

Loeng, demonstratsioon, juhendamisega praktiline töö, analüüs.

  1. Õppekeskkond

Teoreetiline osa viiakse läbi õppeklassis, kus on õppetööks vajalik sisustus ja õppetehnika.

Praktiliseks õppeks on 15-kohalised õppeklassid sisustatud järgmiselt:

pagariahjud, kerkekapp, tainasegajad, pagarilauad, vahustajad,

külmikud, kaalud jm väiketöövahendid. Puhastus- ja hügieenitarbed.

  1. Iseseisev töö

Puudub

  1. Õppematerjalide loend

Puuduvad

  1. Nõuded õpingute lõpetamiseks, sh hindamismeetodid ja hindamiskriteeriumid

Osalemine praktilises tegevuses.

Hindamismeetodid Hindamiskriteeriumid

 

Praktiline töö: tordi valmistamine.

  1. Kursuse läbimisel väljastatav dokument (tunnistus või tõend)

Koolituse läbinutele väljastatakse tõend koolitusel osalemise kohta.

  1. Koolitaja kompetentsust tagava kvalifikatsiooni või õpi- või töökogemuse kirjeldus Toiduainete töötlemise valdkonna kutseõpetaja, kellel on toiduainete töötlemise magistrikraad ja õpetaja kvalifikatsioon. Lisaks on ka täiskasvanute koolitaja 5 tase kvalifikatsioon ja täiskasvanute koolitaja töökogemus.

Lisainfo

Toimumise aeg

Veebruar