Saint-Honoré kook loodi 1850ndatel (allikaks piibliks peetav “Le Larousse gastronomique”) härra Chiboust’i omanimelises ja tollal väga kuulsas pagariäris, mis asus Pariisis, Saint-Honoré tänaval.
Valmistame koos Prantsuse kondiitriklassikasse kuuluva Saint-Honoré koogi.
Tegemist on väga põneva ja erilise koogiga, kus ühendatakse mitmed kondiitrivaldkonna baastehnikad, nii erinevad tainad kui ka kreemid, nt muretainas ja keedutainas, keedukreem ja Chantilly. Lisaks õpime valmistama karamelli, sest selle sisse kastetud miniprofitroolidega kaunistatakse traditsiooniliselt koogi välisäär. Lõpetuseks viimistleme koogi St. Honoré tülle abil just sellele koogile iseloomulike vahulainetega.
Koolituse teemad:
- Muretaina ja keedutaina valmistamine
- Profitroolide pritsimine ja küpsetamine
- Keedukreemi ja Chantillyvalmistamine
- Karamelli keetmine
- Koogi kokkupanek ja kaunistamine
Koolitus kestab orienteeruvalt 4-4,5 h.
Juhendab: Merle Jakobson
Koolituse hind 119 eurot.
Lisainfo: seikluskohvik.koolitus@gmail.com või 5042758

