Juuretisega küpsetamine on eriline, sest tainas ei vaja kerkimiseks pagaripärmi. Kergitamise
töö teevad pikaajalise käärimise jooksul nisujuuretises sisalduvad looduslikud pärmibakterid.
Eva Pärtel pani oma nisujuuretise kasvama juba 2013. aastal ja küpsetab sellest tänaseni nii
saia kui ka teisi kohevaid pärmitainaküpsetisi, seda ilma grammigi pagaripärmita.
Juuretisetainast tehtud küpsetised maitsevad rikkalikud ning maitse kõrval on lisaboonuseks
kõhusõbralikkus.
Koolitusel valmistame:
1) Kringel. Segame taina, vormime kringli, küpsetame
2) Stritsel. Segame taina, vormime stritsli, küpsetame
3) Vastlakuklid. Segame taina, vormime, küpsetame ja täidame
Koolitusel õpid:
1) Kuidas nisujuuretist nullist kasvatada
2) Kui juuretis on valmis – kuidas seda toita ja edaspidi elus hoida
3) Millist jahu valida, millised teised tööriistad on vajalikud
4) Küpsetamine suvel vs talvel, temperatuuri olulisus
5) Mida teha juuretise ülejäägist
Soovi korral saad koju kaasa ka toimiva juuretise.
Koolitus toimub kahel päeval
Oodatud on kõik, kel vähegi huvi juuretisega küpsetamise vastu. Kuna juuretisega toodete valmistamine vajab aega, siis koolitus on kahepäevane.
Reedel kell 16.00-19.00
Laupäeval kell 10.00-13.00
Koolituse hind 99 eurot
Info seikluskohvik.koolitus@gmail.com või helista 5042758



