Kui sa naudid köögis levivat saialõhna, siis on brioche’i küpsetamise koolitus just sinu jaoks! Tutvume prantsuse pärmitainaga, mis maitseb eriti hõrgult ja pehmelt, kuna seda on rikastatud rohke või ja munadega. Teeme selgeks erinevad brioche’i liigid (brioche Nanterre, brioche à tête, brioche tressée). Valmistame brioche’i tainast erinevaid prantsuspäraseid saiakesi, nagu näiteks rosinasaiakesi (pains aux raisins), kohupiima ja purukattega saiakesi (brioche au fromage blanc) ning mandlitäidisega saiakesi (brioche nid d’abeille).
Koolituse teemad:
- Brioche’i valmistamise tehnoloogia
- Toodete vormimine, kergitamine ja küpsetamine
- Erinevate täidiste, sh keedukreemi valmistamine
Koolitus kestab 4h.
Koolitaja Merle Jakobson
Merle töötab kondiitrina, olles omandanud kondiitridiplomi Le Cordon Bleu kokakoolist Pariisis. Seejärel on Merle end kondiitrialaselt täiendanud erinevates meistriklassides, näiteks selliste nimekate kondiitrite käe all ja sellistes kondiitrikoolides nagu Le Cordon Bleu London, Guillaume Mabilleau, Christophe Renou, Hans Ovando, Dinara Kasko, Polly Kosheleva, Aleksandr Trofimenkov (Kica International Culinary Academy), Chocolate Academy, Kirsten Tibballs (Savour School) jt.
Tartus, Tähtveres tegutsevas väikeses kondiitriäris Merlette (merlette.ee) valmivad eritellimusel tordid, koogid ja muud prantsusepärased maiustused. Tähtvere õunaõue- ja õunaõiepäevade raames avab Merle traditsiooniliselt oma populaarse kodukohviku. Paralleelselt küpsetamisega on Merle nautinud ka erialaste avalike ja privaatkoolituste läbiviimist, esialgu koduköögis, kuid 2021. aasta sügisest alates ka Tartu Rahvaülikoolis. 2022. aasta sügisest alustab Merle koolitamist ka Tallinnas ning asub lisaks õppima toiduainete tehnoloogiat Eesti Maaülikoolis.
Koolituse hind 99 eurot
Lisainfo seikluskohvik.koolitus@gmail.com või +3725042758
