Trühvlite valmistamine ja kommivormidega töötamine 27.02.2022 kell 10.00

Ühepäevane koolitus hõlmab kahte liiki maiustuste tegemist – käsitöötrühvlid ja kommivormides valmivad kommid. Kui trühvlid ei vaja erilisi töövahendeid ja valmivad käsitsi pallikesi veeretades, siis kommivormidega töö on tehnilisem ja keerulisem. Ent võimaldab seevastu peita vormi sisse nii voolavaid karamelle, pehmeid kreeme ja krõbedaid pralineekihte, mis kõik koos pakuvad sööjatele tõeliselt imelise maitseelamuse.

Kursus sobib nii hobikokkajale kui ka edasijõudnutele – retsepte jagub igale tasemele. Soovitatavad on eelnevad baasteadmised tempereerimise ja ganache valmistamise osas.

Hind: 135 eur. Koolituse eest tasu ei tagastata, välja arvatud juhul, kui koolitus jääb ära koolitajast tingitud põhjustel!

Koolituse hind sisaldab: õppematerjalid, tooraine, lõunasöök, kohv-tee, pakend toodete koju viimiseks.

Koolitus kestab 8-9 tundi.

Koolitaja Olga Kaju.

REGISTREERU SIIN!!!

1 Õppekava nimetus Trühvlite valmistamine ja kommivormidega töötamine
2 Õppekava rühm Toiduainete töötlemine
3 Õpiväljundid Õpilane valmistab erinevate täidistega korrektseid trühvleid ja komme.
4 Sihtgrupp ja õpingute alustamise tingimused Õpingute alustamise tingimused puuduvad.

Sihtgrupp – kommide ja trühvlite tegemist õppida soovivad isikud.

5 Õppe kogumaht 12 akadeemilist tundi, sh 2 ak/h auditoorne õpe, 10 ak/h praktika.
6 Eesmärk Õpilane on aru saanud trühvlite ja kommide valmistamise teooriast ning oskab rakendada teoreetilisi teadmisi praktikas – valmistades  täidiseid ning kattes need seejärel šokolaadi ja dekoratsioonidega.
7 Õppe sisu Koolitus algab teoreetilise loenguga, millele järgneb praktika – õppijad jagunevad meeskondadesse ning iga meeskond valmistab ühed trühvlid. Valmistatakse:

ü  Sidrunikaramelli-metspähklitrühvlid

ü  Apelsini-karamelli kommid

ü  Piparkoogitrühvlid

ü  Maasika-jogurtikommid

ü  Baileys trühvlid

ü  Mustasõstratrühvlid

ü  Pistaatsiapralinee

ü  Granadilli-kookose kommid

ü  Maapähkli-soolakaramelli kommid

Õppetöö lõpus toimub valminud trühvlite esitlus, mille käigus analüüsitakse tehtud trühvleid ning arutletakse veel kord läbi olulisemad teoreetilised aspektid.

Koolitusel käsitletavad teemad:

ü  šokolaadiga töötamise põhitõed;

ü  õigete töövahendite ja -võtete kasutamine;

ü  tempereerimine;

ü  kommivormidega töötamine;

ü  trühvlid ja nende dekoreerimine.

8 Õppekeskkonna kirjeldus Õpe toimub modernses õppeköögis, mis on täielikult varustatud õppetööks vajaliku tehnikaga. Osalejatele on tagatud töövahendid, põlled, tooraine ja pakendid tehtud toodete kaasa võtmiseks.
9 Õppematerjalide loend Koolitaja poolt koostatud materjalid.
10 Lõpetamise tingimused ja väljastatavad dokumendid Koolituse lõpetamise eelduseks on osalemine õppetöös 100%. Koolituse jooksul hinnatakse tööprotsessi teostamist – õigete töövahendite- ja võtete kasutamist. Lõpus hinnatakse valmistatud toodete korrektsust.

Osalejatele, kes on osalenud õppetöös nõutud mahus, kasutavad õigeid töövõtteid ning valmistavad korrektsed tooted, väljastatakse tunnistus.

Osalejatele, kes ei saavutanud õpitulemusi, kuid võtsid osa õppetööst, väljastatakse tõend.

11 Koolituse läbiviimiseks vajaliku kvalifikatsiooni, õpi- või töökogemuse kirjeldus Kondiitrialaste kursuste läbimine vähemalt 50 akadeemilist tundi. Praktiline õpetamise kogemus vähemalt 50 akadeemilist tundi.

Info edith@seikluskohvik.ee või 5241247

Kohtumiseni Seikluskohvikus!

0 Shares