Trühvlid ja kommivormidega töötamine 11.10.2020 kell 10.00

Kui soovid oma lähedasi ja tuttavaid rõõmustada  enda tehtud maiustustega, siis oled oodatud trühvlite töötuppa!

  

Töötoas valmistatakse üheskoos trühvlite täidised ning toimub lühike teoreetiline loeng šokolaadi tundmaõppimiseks – räägitakse tooraine valikust, töövõtetest ja lõpptoodangu säilitamisest. Seejärel tepereerivad õppijad šokolaadi ja dekoreerivad trühvleid. Töötoa lõpetuseks saab kõik tehtud trühvlid kenasti ära pakendada ja koos uute teadmiste ja hea tujuga koju kaasa võtta. Kõige paremad kingitused on ikka enda kätega tehtud!

Koolituse hind 90 eur. Koolituse eest tasu ei tagastata, välja arvatud juhul, kui koolitus jääb ära koolitajast tingitud põhjustel!

Koolituse kestus: 7 tundi

Kava:

  • Trühvlikoolitus – tutvume samm-sammult trühvlite valmistamise teooriaga
  • 6 trühvli/šokolaadikommi retsepti:
    • Sidrunikaramelli-metspähkli
    • Apelsini-karamelli kommid
    • Piparkoogitrühvlid
    • Maasika-jogurtikommid
    • Baileys trühvlid
    • Vaarikatrühvlid
  • Igale osalejale 3 ilusat trühvlikarpi kaasa!
  • Kohv/tee ja trühvlite degusteerimine

Koolitaja Olga Kaju.

REGISTREERU SIIN!!!

1 Õppekava nimetus Trühvlite valmistamine
2 Õppekava rühm Toiduainete töötlemine
3 Õpiväljundid Õpilane valmistab erinevate täidistega korrektseid trühvleid.
4 Sihtgrupp ja õpingute alustamise tingimused Õpingute alustamise tingimused puuduvad.

Sihtgrupp – trühvlite tegemist õppida soovivad isikud.

5 Õppe kogumaht 8 akadeemilist tundi, sh 2 ak/h auditoorne õpe, 6 ak/h praktika.
6 Eesmärk Õpilane on aru saanud trühvlite valmistamise teooriast ning oskab rakendada teoreetilisi teadmisi praktikas – valmistades  täidiseid ning kattes need seejärel šokolaadi ja dekoratsioonidega.
7 Õppe sisu Koolitus algab teoreetilise loenguga, millele järgneb praktika – õppijad jagunevad meeskondadesse ning iga meeskond valmistab ühed trühvlid. Valmistatakse:

ü      Sidrunikaramelli-metspähklitrühvlid

ü      Apelsini-karamelli kommid

ü      Piparkoogitrühvlid

ü      Maasika-jogurtikommid

ü      Baileys trühvlid

ü      Mustasõstratrühvlid

Õppetöö lõpus toimub valminud trühvlite esitlus, mille käigus analüüsitakse tehtud trühvleid ning arutletakse veel kord läbi olulisemad teoreetilised aspektid.

Koolitusel käsitletavad teemad:

ü  šokolaadiga töötamise põhitõed;

ü  õigete töövahendite ja -võtete kasutamine;

ü  tempereerimine;

ü  šokolaadidekoratsioonid;

ü  trühvlid ja nende dekoreerimine.

8 Õppekeskkonna kirjeldus Õpe toimub modernses õppeköögis, mis on täielikult varustatud õppetööks vajaliku tehnikaga. Osalejatele on tagatud töövahendid, põlled, tooraine ja pakendid tehtud toodete kaasa võtmiseks.
9 Õppematerjalide loend Koolitaja poolt koostatud materjalid
10 Lõpetamise tingimused ja väljastatavad dokumendid Koolituse lõpetamise eelduseks on osalemine õppetöös 100%. Koolituse jooksul hinnatakse tööprotsessi teostamist – õigete töövahendite- ja võtete kasutamist. Lõpus hinnatakse valmistatud trühvlite korrektsust.

Osalejatele, kes on osalenud õppetöös nõutud mahus, kasutavad õigeid töövõtteid ning valmistavad korrektsed trühvlid, väljastatakse tunnistus.

Osalejatele, kes ei saavutanud õpitulemusi, kuid võtsid osa õppetööst, väljastatakse tõend.

11 Koolituse läbiviimiseks vajaliku kvalifikatsiooni, õpi- või töökogemuse kirjeldus Kondiitrialaste kursuste läbimine vähemalt 50 akadeemilist tundi. Praktiline õpetamise kogemus vähemalt 50 akadeemilist tundi.

Info edith@seikluskohvik.ee või 5241247

Kohtumiseni Seikluskohviku õppeklassis!

0 Shares