Eesmärk: Õppetöö tulemusena on õppijad saanud põhioskused šokolaadiga töötamiseks ja trühvlite valmistamise põhiteadmised.
Õppetöö ülesehitus:
Koolituse esimeses pooles valmistatakse üheskoos trühvlite täidised ning toimub lühike teoreetiline loeng šokolaadi tundmaõppimiseks, loeng keskendub alljärgnevatele teemadele: tooraine valik, töövõtted ja lõpptoodangu säilitamine. Koolituse teine pool on praktiline ning keskendub šokolaadiga töötamisele – õppijad tempereerivad šokolaadi ja katavad sellega trühvlite sisud ning valmistavad lihtsamad dekoratsioonid.
Valmistatakse:
- Kirsi ja kohvi trühvlid
- Sidrunitrühvlid
- Kreeka pähkli trühvlid
- Piparkoogitrühvlid
- Granadilli trühvlid
- Koorelikööri kommid
- Vaarikatrühvlid
- Pistaatsiatrühvlid
Õppetöö lõpus toimub valminud trühvlite esitlus, mille käigus analüüsitakse tehtud trühvleid ning arutletakse veel kord läbi olulisemad teoreetilised teadmised.
Koolitusel käsitletavad teemad:
- šokolaadiga töötamise põhitõed;
- õigete töövahendite ja -võtete kasutamine;
- tempereerimine;
- šokolaadidekoratsioonid;
- trühvlid ja nende dekoreerimine.
Õpiväljundid: Õpilane on saanud täieliku ülevaate šokolaadiga töötamise ning trühvlite valmistamise teooriast. Õpilane on arendanud järgmisi oskusi: šokolaadi tempereerimine, šokolaadikreemi valmistamine, töötamine kommivormidega, trühvlite katmine ja dekoreerimine.
REGISTREERU SIIN!
Õpitoa hind 130 eur. Koolituse hind sisaldab materjale, töövahendeid, lõunat ja kohvi/teed. Koolituse tasu ei tagastata, välja arvatud juhul, kui koolitus jääb ära koolitajast tingitud põhjustel. Koolituse kestvus 8h.
Lisainfo edith@seikluskohvik.ee
Koolitaja Olga Kaju.
Kohtumiseni Seikluskohviku õppeklassis!