Richard Hawke-gluteenivaba, laktoosivaba ja vegan kontseptsioon 22-24.05.2020 kell 9.00

Richard Hawke tutvustab teile uut lähenemist moodsatele kondiitrimaailma trendidele.

Tervislik lähenemine ilma, et maitses järeleandmisi tehakse. Eesmärgiks- vähem suhkrut, vähem rasva, laktoosivaba,munata, gluteenivaba, innovatiivsed maitsed ja hämmastavad tekstuurid.

  • Õpid kasutama gluteenivabu koostisosi baasretseptides, et luua erinevaid tekstuure-biskviit, muretaigen, krõbedik, keedutaigen
  • Vegan dessertide tehnoloogia- vegan besee, kreemid pralineeja šokolaadi baasil
  • Muudame su olemas olevad retseptid gluteeni- ja laktoosivabaks
  • Kergemad vahud(tekstuur ja vähentaud rasvasisaldus), erinevate tekstureerivate ainete ja tahnikate kasutamine
  • Kuidas aitab inuliin retseptides sisalduvat suhkrut ja rasva vähendada
  • Retseptide parem mõistmine ja õppimine, kuidas neid oma vajadustega kohandada

Koolituse programm

Koolituse programm

1. Šokolaadi tart (GV) – Mandli kakao liivataigen, poolvedel yuzu seesami pralinee, šokolaadibiskviit, Mahoe Noir 76% ganache aerienne

2. Pistaatsia Apelsin (GV/LV) – Pistaatsiabiskviit, pistaatsiakrõbedik, apelsini tarretis, pistaatsia mousse 3. Ékleer Li Chu 64% (GV/LV) – Kakao krakeliin, kakao keedutaigen, šokolaadidekoor ja kerge šokolaaditäidis vee baasil

4. Tiramisu (GV) – Kohvi keedutaigna biskviit, piimašokolaadi-kohvi ganache aerienne, mascarpone Anëo ganache aerienne

5. Mango Litši (GV/LV) – Pehme mandlibiskviit, mangotarretis, mandli liivataigen, litši mousse, mango glasuur

6. Li Chu 64% Kirss (V & GV) – šokolaadibiskviit, šokolaadi liivataigen, Li Chu 64% mousse, Kakaoglasuur

7. Sidruni ingveri tart (V & GV) – Mandli liivataigen, mandlikreem, sidrunitarretis, sidrunisukaat

8. Anna Pavlova (V & GV) – Laimibesee, mango-granadilli tarretis, kookose ganache aerienne

9. Laim Must sõstar (GV) – Mandli martsipani biskviit, mustasõstra ganache (vegan), laimi Anëo 34% ganache aerienne

10. Aprikoos metspähkel (GV) – Metspähkli pralinee biskviit, aprikoosi tarretis, Oryola mousse, Oryola glasuur

11. Mandel Roos Vaarikas (GV/LV) – Mandlibiskviit röstitud mandlitega, vaarika tarretis, mandli martsipani roosivee mousse

GV = gluteenivaba

LV = laktoosivaba

V = Vegan

Esimene päev-

  • Teooria+ demostratsioon. Sissejuhatus kondiitritoodete põhialustesse:klassikaliste ja allergeensete (gluteenivaba, laktoosivaba) kondiitritoodete erinevuste mõistmine. Degusteerimine- vaatleme, maitseme ja võrdleme tooteid; Küsimused ja vastused.

Teine  ja kolmas päev-

  • Praktiline koolitus.Koolitaja juhendamisel õpivad õpilased tegema gluteenivabu, laktoosivabu ja vegan desserte. Vähendatud suhkru- ja rasvavabad või täiesti suhkruta retseptid.

Koolituse hind 695 eur. Broneerimistasu 155 eur.

Koolituse kogumaht 36 akadeemilist tundi.

Koolituse eest tasu ei tagastata, välja arvatud juhul, kui koolitus jääb ära koolitajast tingitud põhjustel!

Koolituse hind sisaldab materjale, toorainet, lõunasööki ja kohvi/teed.

Koolitus toimub inglise keeles, tõlgitakse eesti ja vene keelde.

REGISTREERU SIIN!!!

Õppekava

  1. Õppekava nimetus- Gluteenivaba, laktoosivaba ja vegan konseptsioon
  2. Õppekava rühm- Toiduainete töötlemine
  3. Õpiväljund- Õpilane valmistab erinevaid laktoosi-, gluteenivabu tooteid.
  4. Sihtgrupp ja õpingute alustamise tingimused- Õpingute alustamise tingimused puuduvad. Sihtgrupp- erinevate tervislike küpsetiste ja dessertide valmistamist õppida soovivad isikud.
  5. Õppe kogumaht- 36 akadeemilist tundi, sh 12 ak/h auditoorne, 24 ak/h praktika
  6. Eesmärk- Õpilane on aru saanud dessertide ja küpsetiste valmistamise teooriast ning oskab rakendada teoreetilisi teadmisi praktikas – valmistades erinevaid desserte, lähtudes vajadusest, et toode peab olema kas gluteeni-, või laktoosivaba, või sobima veganile.
  7. Õppe sisu- Koolitus algab teoreetilise loenguga, millele järgneb praktika – õppijad jagunevad meeskondadesse ning iga meeskond valmistab erinevaid desserte. Valmistatakse:
  • Erinevaid taignaid
  • Erinevaid kreeme ja täidiseid
  • dekoore

Õppetöö lõpus toimub  vormide esitlus, mille käigus analüüsitakse tehtud tööd ja arutletakse veel kord läbi olulisemad teoreetilised aspektid.

Koolitusel käsitletavad teemad:

✓  küpsetiste valmistamiseks sobiv tooraine;

✓ õigete töövahendite ja -võtete kasutamine;

✓ peamised vead ja nende vältimine;

✓ dekoratsioonid;

✓ valminud küpsetise struktuuri, küpsuse ja maitse

  1. Õppekeskkonna kirjeldus- Õpe toimub modernses õppeköögis, mis on täielikult varustatud vajaliku tehnikaga. Osalejatele on tagatud töövahendid, põlled ja tooraine.
  2. Õppematerjalide loend- Koolitaja poolt koostatud materjalid.
  3. Lõpetamise tingimused ja väljastatavad dokumendid- Koolituse lõpetamise eelduseks on osalemine õppetöös 100%. Koolituse jooksul hinnatakse tööprotsessi teostamist-õigete töövahendite ja -võtete kasutamist.

Osalejatele, kes on osalenud õppetöös nõutud mahus, kasutavad õigeid töövõtteid ning valmistavad korrektseid tooteid,  väljastatakse tunnistus.

Osalejatele, kes ei saavutanud õpitulemusi, kuid võtsid osa õppetööst, väljastatakse tõend.

  1. Koolituse läbiviimiseks vajaliku kvalifikatsiooni, õpi- või töökogemuse kirjeldus- Praktilise õpetamise kogemus vähemalt 50 akadeemilist tundi.

Info edith@seikluskohvik.ee või 5241247

Kohtumiseni Seikluskohvikus!

0 Shares