Prantsuspärased desserdid 24.04.2020 kell 10.00

Populaarne Prantsuspäraste dessertide koolitus tuleb taas!

  

Juba kolmandat hooaega võtame ette ühepäevase desserdikoolituse, mille jooksul saavad kõik osalejad omal käel praktiseeride prantsuse kondiitrikunsti. Kavas on nagu ikka nii uusi põnevaid mitmekihilisi minidesserte kui ka vanu maailmakuulsaid klassikuid. Osalejad saavad harjutada nii glasuuriga töötamist, erinevate põnevate mousse’de valmistamist, lihtsamat šokolaadidekoori kui ka lehttaigna rullimist. Pika ja informatiivse päeva lõpuks valmib vähemalt 6 erinevat desserti, mida saab iga osaleja maitmiseks koju kaasa võtta.

Õppekava nimetus Desserdikoolitus 2020
Õppekava rühm Toiduainete töötlemine
Õpiväljundid Õpilane on saanud uusi teadmisi, oskusi ning retsepte prantsuse kondiitri-valdkonnast.
Sihtgrupp ja õpingute alustamise tingimused Õpingute alustamise tingimused puuduvad. Varasemad kondiitrialased teadmised ei ole kohustuslikud, aga on soovituslikud.

Sihtgrupp – prantsuse kondiitrikunsti huviga isikud.

Õppe kogumaht 12 akadeemilist tundi
Õppe sisu Koolitus on üles ehitatud sellisel viisil, et põimitud on teoreetiline loeng ning praktilised harjutused erinevate populaarsete prantsuspäraste kondiitritoodete osas. Desserte tehakse üheskoos, koolitaja ettenäitamisel ja juhendamisel. Valmivad desserdid:

·         Metspähkel-apelsin: metspähklibiskviit, apelsinitarretis, vürtsikas karamell, apelsinikrõbedik, metspähkli mousse ja šokolaadi-karamelli glasuur

·         Juustukook: küpsetatud juustukook, liivataigen, greibi-maasika tarretis, juustukoogi mousse.

·         Pidupäev: mandlibiskviit, Prosecco tarretis, Prosecco mousse, mandli krõbedik, metsmaasika kreem

·         Tartalett: kahevärviline liivataignakorvike, frangipane, vahustatud tsitrusetarretis, karamelli mousse ja tsitrusekaramell

·         Prantsuse klassika – Paris Brest ja St. Honore

·         Pistaatsia: dacquoise, pistaatsia-jogurti mousse, granadillikreem, vahustatud laimitarretis, laimikrõbedik

Koolitusel arutletakse muulugas läbi erinevad koostisosad ning mida nende puhul silmas pidada perfektse tulemuse saavutamiseks.

Õppetöö lõpus toimub valminud küpsetiste esitlus, mille käigus analüüsitakse tehtud küpsetisi ning arutletakse veel kord läbi olulisemad teoreetilised baasteadmised.

Koolitusel käsitletavad teemad:

ü  küpsetiste valmistamiseks sobiv tooraine;

ü  õigete töövahendite ja -võtete kasutamine;

ü  peamised vead ja nende vältimine;

ü  dekoratsioonid;

ü  valminud küpsetise analüüs.

Õppekeskkonna kirjeldus Õpe toimub modernses õppeköögis, mis on täielikult varustatud õppetööks vajaliku tehnikaga. Osalejatele on tagatud töövahendid, põlled, tooraine ja pakendid tehtud toodete kaasa võtmiseks.
Õppematerjalide loend Koolitaja poolt koostatud materjalid.
Lõpetamise tingimused ja väljastatavad dokumendid Koolituse lõpetamise eelduseks on osalemine õppetöös 100%. Koolituse jooksul hinnatakse tööprotsessi teostamist – õigete töövahendite- ja võtete kasutamist. Lõpus hinnatakse valmistatud toodete korrektsust.

Osalejatele, kes on osalenud õppetöös nõutud mahus, kasutavad õigeid töövõtteid ning valmistavad korrektsed tooted, väljastatakse tunnistus.

Osalejatele, kes ei saavutanud õpitulemusi, kuid võtsid osa õppetööst, väljastatakse tõend.

Koolituse läbiviimiseks vajaliku kvalifikatsiooni, õpi- või töökogemuse kirjeldus Kondiitrialaste kursuste läbimine vähemalt 50 akadeemilist tundi. Praktiline õpetamise kogemus vähemalt 50 akadeemilist tundi.

Koolitaja Olga Kaju.

Koolituse hind 135 eur. Koolituse eest tasu ei tagastata, välja arvatud juhul, kui koolitus jääb ära koolitajast tingitud põhjustel!

REGISTREERU SIIN!!!

Info edith@seikluskohvik.ee või 5241247

Kohtumiseni Seikluskohvikus!

0 Shares