Isutab vana hea Moskva saiakese, Võiroosi ja lihapiruka järele? Sa ei ole veel pärmitaignaga SINA peal? See koolitus on just sulle!
Koolitusel valmistame ja küpsetame pärmitaignast saiakesi ja pirukaid.
Koolitusel käsitletavad teemad:
Eeltaignaga ja eeltaignata pärmitaigna valmistamine
Taigna kääritamine
Soolaste ja magusate täidiste valmistamine
Toodete vormimine
Toodete kergitamine
Saiakeste ja pirukate küpsetamine
Koolitusel valmistame: Lihapirukaid, Pitsasaiakesi, Singipirukaid, Moonirulle, Kaneelirulle, Võiroose, Moosisaiakesi, Moskva saiakesi mannakreemiga ja vaniljekreemisaiakesi
Uued oskused, retseptid ja küpsetatud tooted koju kaasa!
Sa veendud, et tegelikult ei ole pärmitaignast pirukate küpsetamine raketiteadus.
Oodatud on kõik, kel vähegi huvi! Koolituse kogumaht 10 akadeemilist tundi.
Osalustasu 65.- €
Koolituse eest tasu ei tagastata, välja arvatud juhul, kui koolitus jääb ära koolitajast tingitud põhjustel.
Sa ei pea kaasa võtma mitte midagi! Kõik vajalikud materjalid, töövahendid, põlled, pakendid on meie poolt.
- Õppekavarühm Toiduainete töötlemine
- Õppe kogumaht (akadeemilistes tundides): 10
kontakttunde: 10, sh praktline töö: 10
- Õppekava koostamise alus
Õppekava koostamise aluseks on 4.taseme pagari kutsestandardi kompetentsid B.2.1-B.2.5.
- Sihtgrupp
Koolituse sihtgrupiks on algajad pagarid, kondiitrid ja kokad. Sobib ka koduköögi küpsetajatele, ettevõtjatele, kes soovivad oma oskusi arendada.
- Õppe alustamise tingimused
Nõuded puuduvad.
- Õppe eesmärk
Koolituse tulemusena oskab õppija valmistada pärmitaignast saiakesi ja pirukaid.
- Õpiväljundid
Koolituse lõpuks õppija:
– valmistab ette vajalikud seadmed ja toorained; – valmistab tainad vastavalt retseptile; – tükeldab, kihistab, vormib ja kergitab ja küpsetab tooted vastavalt tehnoloogilisele juhendile; – teab toodete kvaliteedinäitajaid ja teab võimalike defektide ja vigade põhjuseid.
- Õppesisu
Teema nimetus Valikpagaritoodete valmistamine
Pärmitaigna valmistamine eeltaignaga ja eetaignata meetodil
Pärmitaigna kääritamine
Pärmitaigna kihistamine
Toodete vormimine
Toodete kergitamine
Toodete küpsetuseelne viimistlemine
Toodete küpsetamine
Toodete küpsetusjärgne viimistlemina
Praktikum pagaritöökojas 10
Loeng, demonstratsioon, juhendamisega praktiline töö, analüüs.
- Õppekeskkond
Teoreetiline osa viiakse läbi õppeklassis, kus on õppetööks vajalik sisustus ja õppetehnika. Praktiliseks õppeks on 12-kohalised õppeklassid sisustatud järgmiselt: pagariahjud, kerkekap, tainasegajad, pagarilauad, vahustajad, külmikud, kaalud jm väiketöövahendid. Puhastus- ja hügieenitarbed.
- Iseseisev töö
Puudub
- Õppematerjalide loend
Puuduvad
- Nõuded õpingute lõpetamiseks, sh hindamismeetodid ja hindamiskriteeriumid
Osalemine praktilises tegevuses.
Hindamismeetodid Hindamiskriteeriumid
Praktiline töö: pagaritoodete valmistamine ja analüüs.
Saiakesed ja pirukad on valmistatud vastavalt tehnoloogilisele juhendile.
- Kursuse läbimisel väljastatav dokument (tunnistus või tõend)
Koolituse läbinutele väljastakse tõend koolitusel osalemise kohta.
- Koolitaja kompetentsust tagava kvalifikatsiooni või õpi- või töökogemuse kirjeldus Toiduainete töötlemise valdkonna kutseõpetaja, kellel ton oiduainete töötlemise magistrikraat ja õpetaja kvalifikatsioon. Lisaks on ka täiskasvanute koolitaja 5 tase kvalifikatsioon ja täiskasvanute koolitaja töökogemus.
Juhendaja:
Lilija Suburg on eelkõige suure kirega pagar. Lilija on Tartu Kutsehariduskeskuse pagar-kondiitri eriala kutseõpetaja ja täiskasvanute koolitaja. Lilijal on meisterpagari ja täiskasvanute koolitaja 5. taseme kutsekvalifikatsioon ning 2016 aastal valiti Lilija täiskasvanud õppija nädala raames Tartumaa aasta koolitajaks.
Info edith@seikluskohvik.ee või 5241247
Kohtumiseni Seikluskohviku õppeklassis!