Pärmi-lehttaignast stritslid ja pärjad 02.02.2020 kell 10.00

Pärmi-lehttaignast saab valmistada mitte ainult croissante, vaid ka imemaitsvaid, krõmpsuvaid ja samal ajal mahlaseid stritsleid.

Koolitusel valmistame ja küpsetame pärmi-lehttaignast stritsleid ja pärgasid.

Koolitusel käsitletavad teemad:

Pärmi-lehttaigna valmistamine

Taigna kääritamine

Kihistamine võiga

Soolaste ja magusate täidiste valmistamine

Toodete vormimine

Toodete kergitamine

Küpsetamine ja kaunistamine

Koolitusel valmistame ja maitseme: Singi-juustu stritsel, Mandlipärg pohlade ja valge šokolaadiga, Karamellipärg, Luksuslik stritsel kanafileega, Vahukoorekringel.

Uued oskused, retseptid ja küpsetatud tooted koju kaasa!

Oodatud on kõik, kel vähegi huvi! Koolitus kestab orienteeruvalt 6-7 h.

Osalustasu 65.- €. Koolituse eest raha ei tagastata, välja arvatud juhul, kui koolitus jääb ära koolitajast tingitud põhjustel!

Sa ei pea kaasa võtma mitte midagi! Kõik vajalikud materjalid, töövahendid, põlled, pakendid on meie poolt.

REGISTREERU SIIN!!!

  1. Õppekavarühm Toiduainete töötlemine
  2. Õppe kogumaht (akadeemilistes tundides): 12 kontakttunde: 12, sh praktiline töö:10 ja teoreetiline töö: 2
  1. Õppekava koostamise alus Õppekava koostamise aluseks on 4.taseme pagari kutsestandardi kompetentsid B.3.1-B.3.3.
  1. Sihtgrupp

Koolituse sihtgrupiks on algajad pagarid, kondiitrid ja kokad. Sobib ka koduköögi küpsetajatele, ettevõtjatele, kes soovivad oma oskusi arendada.

  1. Õppe alustamise tingimused Nõuded puuduvad.
  1. Õppe eesmärk Koolituse tulemusena oskab õppija valmistada pärmilehttainast saiakesi ja pirukaid.
  1. Õpiväljundid Koolituse lõpuks õppija:

– valmistab ette vajalikud seadmed ja toorained; – valmistab  tainad vastavalt retseptile; – tükeldab, kihistab, vormib ja kergitab ja küpsetab tooted vastavalt tehnoloogilisele juhendile; – teab toodete kvaliteedi näitajaid ja teab võimalike defektide ja vigade põhjuseid.

  1. Õppesisu

 Teema nimetus  Valikpagaritoodete valmistamine

Pärmilehttaina valmistamine

Pärmitaigna kääritamine

Pärmilehttaina kihistamine

Toodete vormimine

Soolaste ja magusate täidiste valmistamine  Kringlite ja stritslite punumine ja lõiketehnika

Toodete kergitamine

Toodete küpsetuseelne viimistlemine

Toodete küpsetamine

Toodete küpsetusjärgne viimistlemine

Kaunistamine ja pakendamine

Loeng, demonstratsioon, juhendamisega praktiline töö, analüüs.

  1. Õppekeskkond

Teoreetiline osa viiakse läbi õppeklassis, kus on õppetööks vajalik sisustus ja õppetehnika. Praktiliseks õppeks on 12-kohalised õppeklassid sisustatud järgmiselt: pagariahjud, kerkekapp, tainasegajad, pagarilauad, vahustajad, külmikud, kaalud jm väiketöövahendid. Puhastus- ja hügieenitarbed.

  1. Iseseisev töö Puudub
  1. Õppematerjalide loend Puuduvad
  1. Nõuded õpingute lõpetamiseks, sh hindamismeetodid ja hindamiskriteeriumid

Osalemine praktilises tegevuses.

Hindamismeetodid Hindamiskriteeriumid

Praktiline töö: pagaritoodete valmistamine ja analüüs.

Kringlid on valmistatud vastavalt tehnoloogilisele juhendile.

  1. Kursuse läbimisel väljastatav dokument (tunnistus või tõend)

Koolituse läbinutele väljastatakse tõend koolitusel osalemise kohta.

  1. Koolitaja kompetentsust tagava kvalifikatsiooni või õpi- või töökogemuse kirjeldus Toiduainete töötlemise valdkonna kutseõpetaja, kellel toiduainete töötlemise magistrikraad ja õpetaja kvalifikatsioon. Lisaks on ka täiskasvanute koolitaja 5 tase kvalifikatsioon ja täiskasvanute koolitaja töökogemus.

Juhendaja:
Lilija Suburg on eelkõige suure kirega pagar. Lilija on Tartu Kutsehariduskeskuse pagar-kondiitri eriala kutseõpetaja ja täiskasvanute koolitaja. Lilijal on meisterpagari ja täiskasvanute koolitaja 5. taseme kutsekvalifikatsioon ning 2016 aastal valiti Lilija täiskasvanud õppija nädala raames Tartumaa aasta koolitajaks.

Info edith@seikluskohvik.ee või 5241247

Kohtumiseni Seikluskohvikus!

0 Shares