Modernsed desserdid 04-05.02.2022 kell 10.00

Juba aastast 2016 korraldab Seikluskohvik populaarset desserdikoolitust!

2021 aastal uus desserdikoolitus on kahepäevaline, peamise rõhuga põnevatel minidessertidel ja kihilistel lõikekookidel. Aga traditsiooniliselt sisaldab see ka maailmakuulsaid klassikalisi desserte ja uuel hooajal ka tööd tainaga – valmivad nii erinevad brioche’d kui ka lehttainas.

  

Esimesel päeval valmivad erinevad elemendid, mis teisel päeval saavad kokku ja viimistletakse imelisteks dessertideks. Esimesel päeval harjutatakse ka šokolaadidekoori tegemist.

Õppijatelt eelnevat haridust ega kogemust ei ole nõutud, ent koolitus sobib hästi kondiitrikunsti huvilistele, kellel on juba oskusi ja baasteadmisi erinevate kondiitrielementide osas.

Koolitaja Olga Kaju.

  

Hind 200 eur. Broneerimistasu 100 eur. Koolituse eest tasu ei tagastata, välja arvatud juhul, kui koolitus jääb ära koolitajast tingitud põhjustel!

REGISTREERU SIIN!!!

Koolituse hind sisaldab: õppematerjalid, tooraine, lõunasöök, kohv-tee, pakend toodete koju viimiseks.

Koolituse kestus esimesel päeval 8 tundi, teisel päeval 5-6 tundi.

1 Õppekava nimetus Modernsed desserdid
2 Õppekava rühm Toiduainete töötlemine
3 Õpiväljundid Õpilane on saanud uusi teadmisi, oskusi ning retsepte prantsuse kondiitri-valdkonnast.
4 Sihtgrupp ja õpingute alustamise tingimused Õpingute alustamise tingimused puuduvad. Varasemad kondiitrialased teadmised ei ole kohustuslikud, aga on soovituslikud.

Sihtgrupp – prantsuse kondiitrikunsti huviga isikud.

5 Õppe kogumaht 20 akadeemilist tundi, sh 2 ak/h auditoorne õpe, 18 ak/h praktika.
6 Õppe sisu Koolitus on üles ehitatud sellisel viisil, et põimitud on teoreetiline loeng ning praktilised harjutused erinevate populaarsete prantsuspäraste kondiitritoodete osas. Osalejad jagatakse paaridesse ja iga paari vastutusalasse jäävad paar desserti. Keerulisemaid elemente tehakse üheskoos koolitaja ettenäitamisel ja juhendamisel. Samuti valmistatakse üheskoos šokolaadidekoor dessertide kaunistamiseks.

Valmivad desserdid:

ü  Sidrun – kookosbiskviit, sidrunikreem, kookoskrõbedik ja vanilli mousse;

ü  Yuzu – tumeda šokolaadi ganache, metspähkli liivataigen, oliiviõli-biskviit, yuzu geel;

ü  Vaarikas – piimašokolaadi mousse, vaarika cremeux, vaarika-tüümiani tarretis;

ü  Troopika – rekonstrueeritud liivatainas, troopiline mousse, karamelli cremeux, karamelli biskviit, troopiline tarretis;

ü  Schwarzwald – šokolaadi liivataigen, šokolaadi namelaka, Sacheri biskviit, kirsi confit, vahustatud vanilli ganache;

ü  Jõulud – mandariinitarretis, jõhvika cremeux, piparkook, glögi mousse.

ü  Pina colada – mandlikrõbedik, karamellibiskviit, karamell, ananassi marmelaad, pinacolada mousse;

ü  Tarte tatin;

ü  Flan;

ü  Religieuse;

ü  Brioche;

ü  Cannele.

Koolitusel arutletakse muulugas läbi erinevad koostisosad ning mida nende puhul silmas pidada perfektse tulemuse saavutamiseks.

Õppetöö lõpus toimub valminud küpsetiste esitlus, mille käigus analüüsitakse tehtud küpsetisi ning arutletakse veel kord läbi olulisemad teoreetilised baasteadmised.

Koolitusel käsitletavad teemad:

ü  küpsetiste valmistamiseks sobiv tooraine;

ü  õigete töövahendite ja -võtete kasutamine;

ü  peamised vead ja nende vältimine;

ü  dekoratsioonid;

ü  valminud küpsetise struktuuri, küpsuse ja maitse analüüs.

7 Õppekeskkonna kirjeldus Õpe toimub modernses õppeköögis, mis on täielikult varustatud õppetööks vajaliku tehnikaga. Osalejatele on tagatud töövahendid, põlled, tooraine ja pakendid tehtud toodete kaasa võtmiseks.
8 Õppematerjalide loend Koolitaja poolt koostatud materjalid.
9 Lõpetamise tingimused ja väljastatavad dokumendid Koolituse lõpetamise eelduseks on osalemine õppetöös 100%. Koolituse jooksul hinnatakse tööprotsessi teostamist – õigete töövahendite- ja võtete kasutamist. Lõpus hinnatakse valmistatud toodete korrektsust.

Osalejatele, kes on osalenud õppetöös nõutud mahus, kasutavad õigeid töövõtteid ning valmistavad korrektsed tooted, väljastatakse tunnistus.

Osalejatele, kes ei saavutanud õpitulemusi, kuid võtsid osa õppetööst, väljastatakse tõend.

10 Koolituse läbiviimiseks vajaliku kvalifikatsiooni, õpi- või töökogemuse kirjeldus Kondiitrialaste kursuste läbimine vähemalt 50 akadeemilist tundi. Praktiline õpetamise kogemus vähemalt 50 akadeemilist tundi.

Info edith@seikluskohvik.ee või 5241247

Kohtumiseni Seikluskohvikus!

0 Shares