Makroonid 11.09.2020 kell 10.00

Makroonid on ühed maailma tuntuimad küpsetised, paeludes sööjaid üle maailma oma krõbeda magusa mandlibesee kooriku sisse peidetud suus sulavate täidistega. Kuulsad on makroonid ka oma keerulise valmistamisprotsessi poolest. Ent õigete töövõtete omandamisel on makroonide valmistamine kodus imelihtne. Koolitusel osalenud omandavadki õiged töövõtted, tutvuvad samm-sammult makroonide valmistamisegaja oskavad seejärel kodus valmistada erinevate põnevate täidistega makroone.

  

Eesmärk: Omandada põhioskused makroonide valmistamiseks.

Koolituse teemad:

  • makroonide valmistamiseks sobiv tooraine;
  • õigete töövahenditeja -võtete kasutamine;
  • makroonitäidised, sh pistaatsia, sidruni, soolakaramelli ning granadilli;
  • valminud küpsetise struktuuri, küpsuse ja maitse analüüs.

Valmistame

  • Soolakaramelli makroonid
  • Pistaatsia makroonid
  • Mustasõstra makroonid
  • Laimi-tšilli makroonid
  • Granadilli makroonid

Koolituse hind sisaldab retsepte, toorainet ja makroone. Koolitusel valminud makroonid jagatakse osalejatevahel ära.

Kuigi Olga küpsetamishuvi tärkas juba maast madalast, leidis see suurema väljundi blogi näol aastal 2012. Blogi peamiseks suunitluseks said peagi desserdid ja mõni aasta hiljem hakkas Olga täiendama end kondiitrialaselt lisaks iseõppimisele ka suurmeistrite käe all, nagu Hans Ovando, Alexander Kislitsyn, Sergey Kulkin, Anton Negin. Esimese koolituse tegi ise aastal 2015 ning mõni aasta hiljem oli tegemist juba Olga põhitööga ja koolitusi on ta läbi viinud lisaks Eestile ka Soomes. Olgal on täiskasvanute koolitaja kutse, tase 5.
Hind 65 eur. Koolituse eest tasu ei tagastata, va kui ,koolitus peaks ära jääma koolitajast tingitud põhjustel.
Õpitoa kestvus 5 ah.

Hinna sees on vajaminev materjal/ tooraine, karp makroonidele, kohvi/ tee.

Koolitusele registreerumine siin!

Õppekava

1 Õppekava nimetus -Makroonide valmistamine
2 Õppekava rühm -Toiduainete töötlemine
3 Õpiväljundid- Õpilane valmistab erinevate täidistega korrektseid makroone.
4 Sihtgrupp ja õpingute alustamise tingimused-
Õpingute alustamise tingimused puuduvad.
Sihtgrupp – makroonide tegemist õppida soovivad isikud.
5 Õppe kogumaht- 5 akadeemilist tundi, sh 1 ak/h auditoorne õpe, 4 ak/h praktika.
6 Eesmärk-
Õpilane on aru saanud makroonide valmistamise teooriast ning
oskab rakendada teoreetilisi teadmisi praktikas – valmistades
makroonikestasid ja täidiseid (sh besee, ganache, võie, tarretis,
soolakaramell, võikreem) ning pannes kokku korrektsed
makroonid.
7 Õppe sisu-Koolitus algab teoreetilise loenguga, millele järgneb praktika –
õppijad jagunevad meeskondadesse ning iga meeskond
valmistab ühed maroonid.

Õppetöö lõpus toimub valminud küpsetiste esitlus, mille käigus
analüüsitakse tehtud küpsetisi ning arutletakse veel kord läbi
olulisemad teoreetilised aspektid.
Koolitusel käsitletavad teemad:
✓ küpsetiste valmistamiseks sobiv tooraine;
✓ õigete töövahendite ja -võtete kasutamine;
✓ peamised vead ja nende vältimine;
✓ valminud küpsetise struktuuri, küpsuse ja maitse
analüüs.
8 Õppekeskkonna kirjeldus-
Õpe toimub modernses õppeköögis, mis on täielikult
varustatud õppetööks vajaliku tehnikaga. Osalejatele on
tagatud töövahendid, põlled, tooraine ja pakendid tehtud
toodete kaasa võtmiseks.
9 Õppematerjalide loend- Koolitaja poolt koostatud materjalid.
10 Lõpetamise tingimused ja väljastatavad dokumendid-
Koolituse lõpetamise eelduseks on osalemine õppetöös 100%.
Koolituse jooksul hinnatakse tööprotsessi teostamist – õigete
töövahendite- ja võtete kasutamist. Lõpus hinnatakse
valmistatud makroonide korrektsust.
Osalejatele, kes on osalenud õppetöös nõutud mahus,
kasutavad õigeid töövõtteid ning valmistavad korrektsed
makroonid, väljastatakse tunnistus.
Osalejatele, kes ei saavutanud õpitulemusi, kuid võtsid osa
õppetööst, väljastatakse tõend.
11 Koolituse läbiviimiseks vajaliku kvalifikatsiooni, õpivõi töökogemuse kirjeldus-
Kondiitrialaste kursuste läbimine vähemalt 50 akadeemilist
tundi. Praktiline õpetamise kogemus vähemalt 50 akadeemilist

Lisainfo edith@seikluskohvik.ee

Kohtumiseni Seikluskohvikus!

0 Shares