- Õppekavarühm Toiduainete töötlemine
- Õppe kogumaht (akadeemilistes tundides): 10
kontakttunde: 10, sh praktline töö: 10
- Õppekava koostamise alus
Õppekava koostamise aluseks on 4.taseme pagari kutsestandardi kompetentsid B.2.1-B.2.5.
- Sihtgrupp
Koolituse sihtgrupiks on algajad pagarid, kondiitrid ja kokad. Sobib ka koduköögi küpsetajatele, ettevõtjatele, kes soovivad oma oskusi arendada.
- Õppe alustamise tingimused
Nõuded puuduvad.
- Õppe eesmärk
Koolituse tulemusena oskab õppija valmistada pärmi-lehttaignast taignast saiakesi ja pirukaid.
- Õpiväljundid
Koolituse lõpuks õppija:
– valmistab ette vajalikud seadmed ja toorained; – valmistab tainad vastavalt retseptile; – tükeldab, kihistab, vormib ja kergitab ja küpsetab tooted vastavalt tehnoloogilisele juhendile; – teab toodete kvaliteedi näitajaid ja teab võimalike defektide ja vigade põhjuseid.
- Õppesisu
Teema nimetus Valikpagaritoodete valmistamine
Pärmi-lehttaigna valmistamine
Pärmitaigna kääritamine
Pärmitaigna kihistamine
Toodete vormimine
Toodete kergitamine
Toodete küpsetuseelne viimistlemine
Toodete küpsetamine
Toodete küpsetusjärgne viimistlemine
Praktikum pagaritöökojas 10
Loeng, demonstratsioon, juhendamisega praktiline töö, analüüs.
- Õppekeskkond
Teoreetiline osa viiakse läbi õppeklassis, kus on õppetööks vajalik sisustus ja õppetehnika. Praktiliseks õppeks on 12-kohalised õppeklassid sisustatud järgmiselt: pagariahjud, kerkekap, tainasegajad, pagarilauad, vahustajad, külmikud, kaalud jm väiketöövahendid. Puhastus- ja hügieenitarbed.
- Iseseisev töö
Puudub
- Õppematerjalide loend
Puuduvad
- Nõuded õpingute lõpetamiseks, sh hindamismeetodid ja hindamiskriteeriumid
Osalemine praktilises tegevuses.
Hindamismeetodid Hindamiskriteeriumid
Praktiline töö: pagaritoodete valmistamine ja analüüs.
Croissandid on valmistatud vastavalt tehnoloogilisele juhendile.
- Kursuse läbimisel väljastatav dokument (tunnistus või tõend)
Koolituse läbinutele väljastakse tõend koolitusel osalemise kohta.
- Koolitaja kompetentsust tagava kvalifikatsiooni või õpi- või töökogemuse kirjeldus Toiduainete töötlemise valdkonna kutseõpetaja, kellel on toiduainete töötlemise magistrikraat ja õpetaja kvalifikatsioon. Lisaks on ka täiskasvanute koolitaja 5 tase kvalifikatsioon ja täiskasvanute koolitaja töökogemus.