Klassikalised ja uutmoodi küpsised 31.10.2020 kell 10.00

Soovid süüa selliseid küpsiseid, mis on võiga ja kvaliteetse toorainega tehtud? Uuel koolitusel saad õppida klassikaliste tehnoloogiate põhjal erinevate, nii soolaste kui ka magusate küpsiste valmistamist.

    
Koolitusel valmistame ja küpsetame muretainast ja võibiskviitküpsiseid.
Koolitusel käsitletavad teemad:
Soolase ja magusa muretaina valmistamine nii nisujahust kui ka rukkijahust
Võibiskviittaina valmistamine
Suhkrulise taina valmistamine
Küpsiste vormimine
Küpsiste pritsimine
Küpsiste küpsetamine
Koolitusel valmistame: küpsis Kevadlill, küpsis Narva, Pähkli-rosina küpsised, Šokolaadi-brändi täidisega küpsised, beseeküpsised, Ameerika küpsised, küpsised Juustupulk ja Soolapulk, Rukkijahuküpsised küüslauguga, Aleksandrikook ja muud… 🙂
Uued oskused, retseptid ja küpsetatud tooted koju kaasa!

Oodatud on kõik, kel vähegi huvi! Koolitus kestab orienteeruvalt 5-6 h.
Osalustasu 65.- €. Koolituse eest tasu ei tagastata, välja arvatud juhul, kui koolitus jääb ära koolitajast tingitud põhjustel!

Sa ei pea kaasa võtma mitte midagi! Kõik vajalikud materjalid, töövahendid, põlled, pakendid on meie poolt.
Juhendaja:
Lilija Suburg on eelkõige suure kirega pagar. Lilija on Tartu Kutsehariduskeskuse pagar-kondiitri eriala kutseõpetaja ja täiskasvanute koolitaja. Lilijal on meisterpagari ja täiskasvanute koolitaja 5. taseme kutsekvalifikatsioon ning 2016 aastal valiti Lilija täiskasvanud õppija nädala raames Tartumaa aasta koolitajaks.

REGISTREERU SIIN!!!

  1. Õppekavarühm Toiduainete töötlemine
  2. Õppe kogumaht (akadeemilistes tundides): 8

kontakttunde: 8, sh praktline töö: 8

  1. Õppekava koostamise alus

Õppekava koostamise aluseks on 4.taseme kondiitri kutsestandardi kompetentsid B.3.1

  1. Sihtgrupp

Koolituse sihtgrupiks on tegutsevad pagarid, kondiitrid,  ja kokad. Sobib ka koduköögi küpsetajatele, ettevõtjatele, kes soovivad oma oskusi arendada.

  1. Õppe alustamise tingimused

Nõuded puuduvad.

  1. Õppe eesmärk

Koolituse tulemusena oskab valmistada muretainast ja võibiskviitküpsiseid.

  1. Õpiväljundid

Koolituse lõpuks õppija:

valmistab    võibiskviittainast ja sellest küpsiseid;

valmistab    muretainast ja sellest küpsiseid.

  1. Õppesisu

Võibiskviittaina valmistamine

Soolase ja magusa muretaina valmistamine

Küpsiste pritsimine

Küpsiste vormimine

Küpsiste küpsetamine

Küpsiste küpsetusjärgne kaunistamine

Pakkendamine

  1. Õppevorm

Praktikum pagaritöökojas

Loeng, demonstratsioon, juhendamisega praktiline töö, analüüs.

  1. Õppekeskkond

Teoreetiline ja praktiline osa viiakse läbi õppeklassis, kus on õppetööks vajalik sisustus ja õppetehnika. Praktiliseks õppeks on 12-kohalised õppeklassid sisustatud järgmiselt: pagariahjud, kerkekapp, taignasegajad, pagarilauad, vahustajad, külmikud, kaalud jm väiketöövahendid. Puhastus- ja hügieenitarbed.

  1. Iseseisev töö

Puudub

  1. Õppematerjalide loend

Puuduvad

  1. Nõuded õpingute lõpetamiseks, sh hindamismeetodid ja hindamiskriteeriumid

Osalemine praktilises tegevuses.

Hindamismeetodid

Praktiline töö: valmistab võibiskviit

ja muretainast küpsiseid

  1. Kursuse läbimisel väljastatav dokument (tunnistus või tõend)

Koolituse läbinutele väljastatakse tõend koolitusel osalemise kohta.

  1. Koolitaja kompetentsust tagava kvalifikatsiooni või õpi- või töökogemuse kirjeldus Toiduainete töötlemise valdkonna kutseõpetaja, kellel on toiduainete töötlemise magistrikraat ja õpetaja kvalifikatsioon. Lisaks on ka täiskasvanute koolitaja 5 tase kvalifikatsioon ja täiskasvanute koolitaja töökogemus.

Info edith@seikluskohvik.ee või 5241247

Kohtumiseni Seikluskohvikus!

0 Shares