Keeksid ja küpsised 30.10.2021 kell 15.00

Uuel keekside ja küpsiste koolitusel on kokku põimitud modernsed töövõtted ning põnevad maitsed. Samuti on kavas mitu maailmakuulsat küpsetist ja klassikalist retsepti. Siit koolituselt leiab nii krõbedaid, vürtsikaid, pehmeid kui ka niiske sisuga küpsiseid, lisaks mahlakaid ja uhke glasuurikattega keekse. Kõik retseptid on jõukohased algajatele, aga põnevad ka juba kogenenumale kokkajale.

  

Koolitaja Olga Kaju

Kursus sobib kõigile huvilistele, olenemata tasemest.

Hind: 75 eur. Koolituse eest tasu ei tagastata, välja arvatud juhul, kui koolitus jääb ära koolitajast tingitud põhjustel!

Koolituse hind sisaldab: õppematerjalid, tooraine, kohv-tee , pakend toodete koju viimiseks.

Koolitus kestab 4-5 tundi.

REGISTREERU SIIN!!! 

1 Õppekava nimetus Keeksid ja küpsised
2 Õppekava rühm Toiduainete töötlemine
3 Õpiväljundid Õpilane on saanud uusi teadmisi, oskusi ning retsepte, et valmistada elegantseid keekse ning põnevaid küpsised.
4 Sihtgrupp ja õpingute alustamise tingimused Õpingute alustamise tingimused puuduvad. Varasemad kondiitrialased teadmised ei ole vajalikud.

Sihtgrupp – kõik, kellel huvi valmistada põnevaid keekse ja küpsiseid.

5 Õppe kogumaht 6 akadeemilist tundi, sh 1 ak/h auditoorne õpe, 5 ak/h praktika.
6 Õppe sisu Koolitus on üles ehitatud sellisel viisil, et põimitud on teoreetiline loeng ning praktika. Desserte tehakse üheskoos, koolitaja ettenäitamisel ja juhendamisel. Valmivad küpsetised:

ü  Sidruni ja karamelliseeritud valge šokolaadi keeks

ü  Banaanikeeks piimašokolaadiga

ü  Porgandikeeks troopilise kreemiga

ü  Pistaatsia financier

ü  Vaarika madeleine

ü  Kookosmakroonid

ü  Lamington

ü  Spekuloos küpsis

ü  Küpsised pekaanipähkli ja šokolaadiga

ü  Chai küpsised

Koolitusel arutletakse muulugas läbi erinevad koostisosad ning mida nende puhul silmas pidada perfektse tulemuse saavutamiseks.

Õppetöö lõpus toimub valminud küpsetiste esitlus, mille käigus analüüsitakse tehtud küpsetisi ning arutletakse veel kord läbi olulisemad teoreetilised baasteadmised.

Koolitusel käsitletavad teemad:

ü  küpsetiste valmistamiseks sobiv tooraine;

ü  õigete töövahendite ja -võtete kasutamine;

ü  peamised vead ja nende vältimine;

ü  valminud küpsetise struktuuri, küpsuse ja maitse analüüs.

7 Õppekeskkonna kirjeldus Õpe toimub modernses õppeköögis, mis on täielikult varustatud õppetööks vajaliku tehnikaga. Osalejatele on tagatud töövahendid, põlled, tooraine ja pakendid tehtud toodete kaasa võtmiseks.
8 Õppematerjalide loend Koolitaja poolt koostatud materjalid.
9 Lõpetamise tingimused ja väljastatavad dokumendid Koolituse lõpetamise eelduseks on osalemine õppetöös 100%. Koolituse jooksul hinnatakse tööprotsessi teostamist – õigete töövahendite- ja võtete kasutamist. Lõpus hinnatakse valmistatud toodete korrektsust.

Osalejatele, kes on osalenud õppetöös nõutud mahus, kasutavad õigeid töövõtteid ning valmistavad korrektsed tooted, väljastatakse tunnistus.

Osalejatele, kes ei saavutanud õpitulemusi, kuid võtsid osa õppetööst, väljastatakse tõend.

10 Koolituse läbiviimiseks vajaliku kvalifikatsiooni, õpi- või töökogemuse kirjeldus Kondiitrialaste kursuste läbimine vähemalt 50 akadeemilist tundi. Praktiline õpetamise kogemus vähemalt 50 akadeemilist tundi.

“Kuigi Olga küpsetamishuvi tärkas juba maast madalast, leidis see suurema väljundi blogi näol aastal 2012. Blogi peamiseks suunitluseks said peagi desserdid ja mõni aasta hiljem hakkas Olga täiendama end kondiitrialaselt lisaks iseõppimisele ka suurmeistrite käe all, nagu Hans Ovando, Alexander Kislitsyn, Sergey Kulkin, Anton Negin. Esimese koolituse tegi ise aastal 2015 ning mõni aasta hiljem oli tegemist juba Olga põhitööga ja koolitusi on ta läbi viinud lisaks Eestile ka Soomes. Olgal on täiskasvanute koolitaja kutse, tase 5.”

Info edith@seikluskohvik.ee või 5241247

Kohtumiseni Seikluskohvikus!

0 Shares