Ekleerid ja tartaletid 19.09.2021 kell 10.00

Koolitus ühendab tänapäeva kondiitrikunsti kaks olulist desserdiliiki, mis esmapilgul peale vaadates võivad näida keerulised, ent on jõukohased igale õppijale. Nende dessertide tugevad väliskestad pakuvad suurepärase võimaluse mängida tekstuuridega – peita sisse erinevaid pehmeid ja tugevamaid täidised, krõbedikke ja voolavaid karamelle, ning viimistleda desserte erinevate vahtude või glasuuridega..

  

Kursus sobib nii algajatele kui ka edasijõudnutele – retsepte jagub igale tasemele. Selgeks saab nii klassikaliste keedu- ja liivatainaste tegemise, kui ka gluteenivabade.

Koolitaja Olga Kaju.

Hind 130 eur. Koolituse eest tasu ei tagastata, välja arvatud juhul, kui koolitus jääb ära koolitajast tingitud põhjustel!

REGISTREERU SIIN!!!

Koolituse hind sisaldab: õppematerjalid, tooraine, lõunasöök, kohv-tee, pakend toodete koju viimiseks.

Koolitus kestab 8-9 tundi.

1 Õppekava nimetus Ekleeride ja tartalettide valmistamine
2 Õppekava rühm Toiduainete töötlemine
3 Õpiväljundid Õpilane valmistab erinevate täidistega korrektseid ekleere ja tartalette.
4 Sihtgrupp ja õpingute alustamise tingimused Õpingute alustamise tingimused puuduvad.

Sihtgrupp – ekleeride ja tartalettide tegemist õppida soovivad isikud.

5 Õppe kogumaht 12 akadeemilist tundi, sh 2 ak/h auditoorne õpe, 10 ak/h praktika.
6 Eesmärk Õpilane on aru saanud keedutaigna ja liivataigna valmistamise teooriast ning oskab rakendada teoreetilisi teadmisi praktikas – valmistades ekleere ja tartalette, nende täidiseid (sh besee, ganache, võie, keedukreem, võikreem, mousse) ning pannes kokku korrektsed desserdid.
7 Õppe sisu Koolitus algab teoreetilise loenguga, millele järgneb praktika – õppijad jagunevad meeskondadesse ning iga meeskond valmistab erinevad küpsetised. Valmistatakse:

ü  Yuzuekleerid

ü  Vaarikaekleerid

ü  Tsitruse-kohviekleerid

ü  Ekleer „Meekook“

ü  Sidruni ja karamelli tart

ü  Pekaanipähkli ja karamelli tart

ü  Šokolaadi tart

ü  Suitsukana tart

ü  Heeringamarja ja lõhe ekleerid

Õppetöö lõpus toimub valminud küpsetiste esitlus, mille käigus analüüsitakse tehtud küpsetisi ning arutletakse veel kord läbi olulisemad teoreetilised aspektid.

Koolitusel käsitletavad teemad:

ü  küpsetiste valmistamiseks sobiv tooraine;

ü  õigete töövahendite ja -võtete kasutamine;

ü  peamised vead ja nende vältimine;

ü  dekoratsioonid;

ü  valminud küpsetise struktuuri, küpsuse ja maitse analüüs.

8 Õppekeskkonna kirjeldus Õpe toimub modernses õppeköögis, mis on täielikult varustatud õppetööks vajaliku tehnikaga. Osalejatele on tagatud töövahendid, põlled, tooraine ja pakendid tehtud toodete kaasa võtmiseks.
9 Õppematerjalide loend Koolitaja poolt koostatud materjalid.
10 Lõpetamise tingimused ja väljastatavad dokumendid Koolituse lõpetamise eelduseks on osalemine õppetöös 100%. Koolituse jooksul hinnatakse tööprotsessi teostamist – õigete töövahendite- ja võtete kasutamist. Lõpus hinnatakse valmistatud toodete korrektsust.

Osalejatele, kes on osalenud õppetöös nõutud mahus, kasutavad õigeid töövõtteid ning valmistavad korrektsed tooted, väljastatakse tunnistus.

Osalejatele, kes ei saavutanud õpitulemusi, kuid võtsid osa õppetööst, väljastatakse tõend.

11 Koolituse läbiviimiseks vajaliku kvalifikatsiooni, õpi- või töökogemuse kirjeldus Kondiitrialaste kursuste läbimine vähemalt 50 akadeemilist tundi. Praktiline õpetamise kogemus vähemalt 50 akadeemilist tundi.

Info edith@seikluskohvik.ee või 5241247

Kohtumiseni Seikluskohvikus!

0 Shares