Brioche ja muud küpsetised brioche tainast 12.12.2020 kell 10.00

Soovid osata teha erilise maitsega Prantsusmaa päritoluga imemaitsva brioche tainast ja sellest küpsetisi? Tule ja teeme ära!

Koolitusel valmistame ja küpsetame brioche tainast vormisaia, stritslit, babkat, saiakesi ja pirukaid. Üks tainas ja palju võimalusi!

Koolitusel käsitletavad teemad:

Eeltainaga ja eeltainata brioche pärmitaina valmistamine

Taina kääritamine külmkapi meetodil

Soolaste ja magusate täidiste valmistamine

Toodete vormimine

Toodete kergitamine

Toodete  küpsetamine

Toodete kaunistamine

Koolitusel valmistame: Brioche tainast vormisaia, burgeri saiad,  Babkat, Moonikringlit, Kaneelirulli (Cinnabon), Pekaanirulli (Pecanbon), Sidrunirulli, Ahjulihapirukaid ja muud…

Uued oskused, retseptid ja küpsetatud tooted koju kaasa!

Sa veendud, et tegelikult ei ole brioche pärmitainast küpsetiste valmistamine raketiteadus.

Oodatud on kõik, kel vähegi huvi! Koolitus kestab orienteeruvalt 6-7 h.

Osalustasu 75.- €. Koolituse eest tasu ei tagastata, välja arvatud juhul, kui koolitus jääb ära koolitajast tingitud põhjustel!

REGISTREERU SIIN!!!

Sa ei pea kaasa võtma mitte midagi! Kõik vajalikud materjalid, töövahendid, põlled, pakendid on meie poolt.

  1. Õppekavarühm Toiduainete töötlemine
  2. Õppe kogumaht (akadeemilistes tundides): 12

kontakttunde: 12, sh praktiline töö:10 ja teoreetiline töö: 2

  1. Õppekava koostamise alus

Õppekava koostamise aluseks on 4.taseme pagari kutsestandardi kompetentsid B.3.1-B.3.3.

  1. Sihtgrupp

Koolituse sihtgrupiks on algajad pagarid, kondiitrid ja kokad. Sobib ka koduköögi küpsetajatele, ettevõtjatele, kes soovivad oma oskusi arendada.

  1. Õppe alustamise tingimused

Nõuded puuduvad.

  1. Õppe eesmärk

Koolituse tulemusena oskab õppija valmistada brioche tainast vormi saia, kukleid, saiakesi, pirukaid ja kringleid.

  1. Õpiväljundid

Koolituse lõpuks õppija:

– valmistab ette vajalikud seadmed ja toorained; – valmistab  tainad vastavalt retseptile; – tükeldab, kihistab, vormib ja kergitab ja küpsetab tooted vastavalt tehnoloogilisele juhendile; – teab toodete kvaliteedi näitajaid ja teab võimalike defektide ja vigade põhjuseid.

  1. Õppesisu

Teema nimetus  Valikpagaritoodete valmistamine

Pärmilehttaina valmistamine

Pärmitaigna kääritamine

Pärmilehttaina kihistamine

Toodete vormimine

Soolaste ja magusate täidiste valmistamine  Kringlite ja stritslite punumine ja lõiketehnika

Toodete kergitamine

Toodete küpsetuseelne viimistlemine

Toodete küpsetamine

Toodete küpsetusjärgne viimistlemine

Kaunistamine ja pakendamine

Praktikum pagaritöökojas 10

Loeng, demonstratsioon, juhendamisega praktiline töö, analüüs.

  1. Õppekeskkond

Teoreetiline osa viiakse läbi õppeklassis, kus on õppetööks vajalik sisustus ja õppetehnika. Praktiliseks õppeks on 12-kohalised õppeklassid sisustatud järgmiselt: pagariahjud, kerkekapp, tainasegajad, pagarilauad, vahustajad, külmikud, kaalud jm väiketöövahendid. Puhastus- ja hügieenitarbed.

  1. Iseseisev töö

Puudub

  1. Õppematerjalide loend

Puuduvad

  1. Nõuded õpingute lõpetamiseks, sh hindamismeetodid ja hindamiskriteeriumid

Osalemine praktilises tegevuses.

Hindamismeetodid Hindamiskriteeriumid

Praktiline töö: pagaritoodete valmistamine ja analüüs.

Kringlid on valmistatud vastavalt tehnoloogilisele juhendile.

  1. Kursuse läbimisel väljastatav dokument (tunnistus või tõend)

Koolituse läbinutele väljastatakse tõend koolitusel osalemise kohta.

  1. Koolitaja kompetentsust tagava kvalifikatsiooni või õpi- või töökogemuse kirjeldus Toiduainete töötlemise valdkonna kutseõpetaja, kellel toiduainete töötlemise magistrikraad ja õpetaja kvalifikatsioon. Lisaks on ka täiskasvanute koolitaja 5 tase kvalifikatsioon ja täiskasvanute koolitaja töökogemus.

Juhendaja:
Lilija Suburg on eelkõige suure kirega pagar. Lilija on Tartu Kutsehariduskeskuse pagar-kondiitri eriala kutseõpetaja ja täiskasvanute koolitaja. Lilijal on meisterpagari ja täiskasvanute koolitaja 5. taseme kutsekvalifikatsioon ning 2016 aastal valiti Lilija täiskasvanud õppija nädala raames Tartumaa aasta koolitajaks.

Info edith@seikluskohvik.ee või 5241247

Kohtumiseni Seikluskohvikus!

0 Shares